Over mij

Grafisch Vormgever

Je kon het zien aankomen

Ik ben Bertil. Multi-talent wordt vaak gezegd en dat klopt wel, want zonder valse bescheidenheid heb ik hierdoor een interessant leven vol unieke ervaringen.

Al tekenend manoeuvreerde ik mij door mijn jeugd. Op mijn vierde jaar tekende ik mijn eerste stripverhalen en op school speelde ik mij in de kijker met de treffende karikaturen die ik graag van zowel leraren als klasgenoten maakte. Mooie, sprekende dingen maken, dat is mijn ding.

Het lag dan ook voor de hand dat ik zou gaan ontwerpen, creëren.

Ook ben ik muzikant. Ik speel gitaar en keyboard, ik drum en componeer.

In de jaren 90 ben ik drie keer als drummer van een KISS-tribute band op tour geweest door Europa. Daar heb ik met originele leden van KISS het podium gedeeld voor gemiddeld 1500 man publiek per avond. Een fantastische ervaring.

Vijf jaar later werd ik regelmatig ingehuurd om grote namen als Elton John, Laura Pausini en Matthias Reim drummend te begeleiden in Duitse tv-shows.

Uiteindelijk heeft al deze ervaring geresulteerd in het uitbrengen van mijn volledig zelf gecomponeerde CD in 2016.

Het componeren van muziek op maat valt nog altijd onder één van mijn werkzaamheden.

En dan ben ik er nog niet, terwijl ik als model en acteur verscheen in series als GTST, Goudkust en Onderweg naar Morgen, commercials van ING, Iglo, Carglass, Essent, Squla, VSM en fotoshoots voor KPN, ABN-AMRO, Albert Heijn, Gamma en Unox werkte ik aan het opzetten van mijn eigen reclamebureau.

Inmiddels heb ik nu 20 jaar een goedlopend reclamebureau en heb ik daarnaast nog steeds regelmatig werk vanuit castingbureaus.

Daarnaast ben ik een fanatiek sporter. Middels fitness, kickboksen en gezond eten houd ik mij graag bezig met hoe ik gezond en fit ouder word.

Voorheen wilde ik mijn veelzijdigheid nog wel eens als last ervaren. Terugkijkend op wat ik tot nu toe allemaal heb mogen meemaken, beschouw ik het als het grootste cadeau dat ik heb mogen ontvangen.

Het langdurige ziekbed van mijn inmiddels overleden zus geeft mij enorme drive mijn talenten zoveel mogelijk te benutten.

Ik heb dan ook een veelzijdig leven waardoor ik veel ervaring meeneem in mijn werk als grafisch ontwerper.

Misschien denk je nu waar haalt hij de tijd vandaan? Daar komt mijn organisatietalent van pas, ik sta elke dag vroeg op en werk in een schema dat prettig, productief en klantgericht is.

Want dit is nog altijd mijn passie, iets (logo, website, film, muziek) maken voor een bedrijf, waarmee men eruit springt. Waardoor mijn klant complimenten gaat ontvangen over hoe alles in lijn met het product en de stijl van het bedrijf is.

Want dit is mijn vak!